Online boeken wordt nog beter voor beautysalons

Sneak preview van de nieuwe 1BeautyAfspraak.nl

1BeautyAfspraak.nl wordt vernieuwd

Het online boeken wordt nog beter voor beautysalons en hun klanten.
Het reserveringssysteem 1BeautyAfspraak.nl is ontstaan als een zusje van het reserveringsysteem 1Kapper.nl; het boekingsplatform voor kapsalon afspraken. Na het live zetten van dit veelgebruikte platform, kwam al snel het verzoek van salons om ook een boekingsplatform voor beautysalons te bouwen. Veel kapsalons gaven aan dat ze naast behandelingen alleen voor het haar, ook andere beauty behandelingen aanbieden aan klanten in de salon.

Op 1BeautyAfspraak.nl kunnen klanten via een type behandeling, bijvoorbeeld manicure, aangeven in welke regio of plaats ze een manicure zoeken. De aangesloten salons komen dan op 1BeautyAfspraak.nl naar voren met hun manicure behandelingen. Juist voor beautysalons bleek dit een gouden greep. Saloneigenaren met beautybehandelingen kunnen namelijk nog minder goed bij een behandeling vandaan om de telefoon aan te nemen. En een gemist telefoontje kan al gauw leiden tot een gemiste afspraak en dus gemiste omzet. De online agenda was dé uitvinding.

We horen heel vaak dat juist beautysalons een voicemail hebben ingesproken dat ze met een behandeling bezig zijn en dat men online een afspraak kan boeken via www.1Beautyafspraak.nl. Is de behandeling klaar, dan zijn er inmiddels al weer nieuwe afspraken (online) binnengekomen. Een win-win situatie.

Is een kapsalon aangesloten op 1Kapper.nl en heeft deze salon ook beautybehandelingen, dan is deze salon op beide boekingsplatforms, zowel 1Kapper.nl als 1BeautyAfspraak.nl te vinden en te boeken. Een eigen website is voor een salon hierin niet direct nodig. Op 1BeautyAfspraak.nl en 1Kapper.nl hebben salons een eigen informatiepagina waarop zij de openingstijden, de adresgegevens, de behandelingen en de prijzen kunnen vermelden. Op de nieuwe 1BeautyAfspraak.nl kunnen salons ook mooie foto’s plaatsen van de salon.

1BeautyAfspraak.nl en 1Kapper.nl zorgen ervoor dat alle aangesloten salons goed te vinden zijn op Google. Het is voor een individuele salon een enorme kostenpost om geld aan te Google te investeren om voor nieuwe klanten vindbaar te zijn. Dit alles bij elkaar maakt 1BeautyAfspraak.nl de beste en goedkoopste oplossing voor beautysalons.

Waarom toch een nieuw boekingsplatform?
Het is net als een oude auto; je kunt er veel aan sleutelen en inbouwen, maar een nieuwe zal het nooit worden. Aangezien er momenteel miljoenen afspraken door deze boekingsplatforms gaan, is het tijd dat de platformen weer helemaal up to date zijn, anno 2023. Alle aangesloten (beauty) salons zullen binnenkort boekbaar zijn via het nieuwe boekingsplatform. Alle reserveringen, klantenkaarten, agenda’s, roosters en behandelingen zullen automatisch worden overgezet.

We houden jullie op de hoogte!

Blog van Arwina
1BeautyAfspraak.nl en 1Kapper.nl

Lees ook:
Online agenda – 1BeautySoftware.nl

Online de kapper reserveren?
Een online afspraak maak je snel op www.1Kapper.nl!
Online een (beauty) salon reserveren?
Een online afspraak maak je snel op www.1Beautyafspraak.nl!